Historie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw moesten veel jonge boeren elders gaan werken omdat er op de boerderij onvoldoende werk was. Sommigen gingen emigreren; andere gingen werken bij de Boerenbond. Toon van der Linden had andere plannen. In 1954 startte hij geheel zelfstandig zijn eigen loonbedrijfje. Hij kocht een Lanz-Bulldog en een dorstkast. Langzaam maar zeker groeide zijn klantenkring. Samen met zijn vrouw Marie en kinderen groeide het bedrijf uit van een loondors bedrijf tot een volwaardig loonbedrijf.

Tonnie, Johan en Jan namen het bedrijf over van Toon in 1980. Daarna groeide het bedrijf gestaag. Het bedrijf veranderde van een puur agrarisch loonbedrijf tot een allround loonbedrijf met vrachtwagens en grondverzet machines.

In 1986 besloot Jan om zich te specialiseren in de mestdistributie en startte zijn eigen bedrijf: Mestdistributie Van der Linden. Tonnie en Johan zetten het loonbedrijf AJ van der Linden voort. De samenwerking tussen beide bedrijven is nog steeds prima; ieder op zijn eigen kernactiviteit.

Na een explosieve groei in de mestdistributie eind jaren 80, richtte Jan in de jaren 90 de bedrijven Van der Linden Transport, Van der Linden Agro Products en Van der Linden Technisch Beheer op.

In 2011 viert Van der Linden haar 25 jarige bestaan. De kernactiviteiten kunnen omschreven worden als een allround logistieke dienstverlener met handelsactiviteiten in de agrarische en industriƫle sector.